2009 m. balandžio 6 d., pirmadienis

Velykoms. Užkepta kalakuto blauzdelė. Trigubas malonumas

Peržvelgus savo receptus, matau nenumaldomą meilę paukštienai. Ir ne kažkokioms putpelėms ar karveliams, o normaliems, geriems kalakutams. Mėgstu turėti rankoje daiktą ... o ne daikčiuką :))) tad ir mastelis toks, koks yra :) o jei dar prisideda naudingumas, tada išlošiama dvigubai :) o trigubai, jei dar pasigaminti nereikia jokių pastangų. Tad trigubas malonumas.
Receptą Carina-forum.com pateikė viena labai šauni mergina, vardu Ksenija.

  • Kalakuto blauzdelės
  • Baltojo vyno (~ 350 - 400 ml)
  • Ropinių svogūnų (3 -4)
  • Druskos, pipirų
Blauzdelę pabarstyti druska, pipirais ir apkloti supjaustytais pusžiedžiais svogūnais. Palikti pusvalandžiui. Užpilti baltuoju vynu ir palikti nakčiai šaldytuve. Ryte apversti blauzdelę, kad ji pasimarinuotų vyne iš visų pusių. Įkaitinti orkaitę iki 250 C. Nupilti didžiąją dalį vyno ir kepti pusvalandį. Pašlakstyti susidariusiomis sultimis, uždengti folija, sumažinti t-rą iki 200 C. Laikas nuo laiko pripilti vyno iš marinato. Kepti valandą. Įsmeigti peiliu arba virbu storiausią vietą. Jei išsiskyriančios sultys rausvos, kepti dar 30 minučių 180 C, laikas nuo laiko palaistant susidariusiomis sultimis. Išėmus mėsą, palkti ją pastovėti 10 - 20 minučių. Susidariusį padažą sutrinti smulkintuvu, arba mėsą patiekti su kartu keptais svogūnais.