2009 m. birželio 23 d., antradienis

Vištienos salotos su trešnėmis

Apie IKI pirkėjų konkursą sužinojau iš Lino Samėno žmonos parašytos žinutės mano temoje SM. Taigi, pasidaviau avantiūrai ir nusprendžiau sudalyvauti. Aišku, turėjau daug abejonių etinio pobūdžio, ar turiu moralinę teisę dalyvauti šiame konkurse, bet sąlygose jokių apribojimų dalyviams nebuvo, o atitikau pagrindinį reikalavimą - perku IKI. Gal ne dažnai, bet vis dėlto perku. O ir labai norėjau eilinį kartą sudalyvauti konkurse ir likti antroje vietoje :))))) kas ir pasitvirtino eilinį kartą, nors be antros vietos, o nusiritusi i antrą penketuką ir žemiau :))))) Kadangi buvo paskelbtas lankytojų balsavimas, tai sąmoningai nerašiau bloge apie tai, kad dalyvauju, dėl "klakeriavimo" ir kad viskas būtų sąžiningai.

Dabar apie salotas. Skanios, labai skanios, labai gražios ir labai paprastos. Jau seniai man iš paskos vaikščiojo Irinos-Iris vyšnių salotos . Ir išsirūtuliojo į tokias, su trešnėmis )


Taigi, pasidaviau
Salotoms:
  • Vištienos filė - 200 g
  • Trešnės - 150 g
  • Salotų lapų mišinys - 50 g
  • Mažas raudonas svogūnas - 1 vnt.
Marinatui:
  • Žolelių mišinys su rugiagėlėmis - 1 arbat. šaukštel.
  • Alyvuogių aliejus - 1 valg. šaukšt.
  • Smulki jūros druska - 1 arbat. šaukštel.
Padažui:
  • Alyvuogių aliejus a. rūšies - 2 valg. šaukšt.
  • Chereso actas - 1 valg. šaukšt.
  • Rudasis cukrus - 1 arbat. šaukštel.
  • Smulki jūros druska - 1 arbat. šaukštel.

Filė perpjauti įstrižai į 2 dalis. Abibarstyti žolelėmis ir druska, gerai įtrinti. Įpilti aliejaus ir palikti mažaisiai 15 - 20 minučių
Svogūną supjaustyti plonomis plunksnelėmis, pašlakstyti citrinos sultimis. Iš trešnių išimti kauliukus. Uogas sumaišyti su svogūnais.
Vištieną pakepinti grilinėje keptuvėje.
Sumaišyti kartu visus produktus skirtus padažui. Salotų lapus (stambesius suplėšyti)sumaišyti kartu su trešnėmis. Užpilti padažu. Vištieną supjaustyti plonais gabaliukais. Į lėkštes dėti salotų lapus su trešnėmis, ant viršaus vištienos gabaliukus.