2010 m. gruodžio 29 d., trečiadienis

Apelsinų salotos su razinomis

Paprastai pagaminamos gaivios salotos, puikiai tinkančios paukštienai. Nebūtina jas patiekti išskobtose apelsinų puselėse, visai neblogai jos laikosi ir bendroje salotinėje :)

½ nedidelio pekininio kopūsto

2 rūgštesni apelsinai

50–70 g geltonųjų razinų

1 kriaušė

kaupinas šaukštas smulkiai supjaustytų krapų

1–2 šaukštai aliejaus

žiupsnelis druskos

Salotų gaminimo principas niekad nesikeičia – susmulkinti ir užpilti padažu. Razinas reiktų sumaišyti su supjaustytais apelsinais (pageidautina, kad balta luobelė nuo jų būtų nuimta) ir palikti kokioms 10 minučių. Nuo sulčių razinos suminkštės. Kriaušė šioms salotoms ne visai būtina, bet turėtų patikti tiems, kas mėgsta šiek tiek saldesnes salotas, tiesiog reikia išbandyti. Pabaigoje supjaustomi pekininiai kopūstai ir viskas sumaišoma. Aliejus puikiai tinka bekvapis, pavyzdžiui, vynuogių sėklų, o alyvuogių aliejus gali suteikti pikantiškumo. Šias salotas reiktų suvalgyti iš karto.