2011 m. gruodžio 15 d., ketvirtadienis

Kalėdoms. Triušis troškintas baltajame vyne


"Man taip gaila triušių.... bet jie tokie skanūs...." - išgirsta citata...

Taip.Ir man labai gaila triušių. Ir kiekvieną kartą juos valgant žliumbiu kaip krokodilas, ėdantis savo grobį. Na gal ne taip, nes paprastai valgau prie stalo, o ne kur nors vandens telkiny, bet visa kita - labai panašu. Manau, kad ne aš viena tokia žiauri. Kad ir daugiau yra tokių, valgančių triušius. Taigi tiems, kas valgo triušius -
absoliučiai klaisikinis, absoliučiai paprastas


Triušis, troškintas vyne

1,5-1,7 kg triušienos
~400 g baltojo sauso vyno
8-10 skiltelių česnakų
1 šaukštas druskos
šviežiai grūsti juodieji pipirai
2-3 šaukštai aliejaus
5-6 šakelės čiobrelių
1-2 lauro lapai



  • Triušio gabaliukus gerai įtrinti druska ir pipirais, sudėti į dubenį. Taip pat įdėti čiobrelius, lauro lapus ir supilti vyną. Galima dar įpilti truputį aliejaus, bet jei triušis jaunas, nebūtina. 
  • Palikti nakčiai šaltoje vietoje.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų. Triušio gabaliukus nusausinti popierine servetėle ir juos apkepti, kol gražiai apskrus. Apkeptą triušį, neluptus, bet labai gerai išplautus česnakus sudėti į storų sienų troškintuvą, supilti puse marinato, stiklinę vandens arba jei yra - sultinio, ir uždengus troškinti ant mažos ugnies  maždaug 1,5 val.
  • Neturint troškintuvo, galima troškinti ir keptuvėje, jei ji turi dangtį ir yra gili.